NOVI REKORDI NA JUBILARNOM PRVENSTVU

  • Dejan Stanković postavio novi državni rekord za veterane u stilu olimpijski luk • Osvajač Mimoza Kupa Đanan Bakamović, postavio dvoranski državni rekord BiH, u stilu rikrv.

U Herceg Novom je proteklog vikenda održano Deseto državno prvenstvo Crne Gore u metnom streličarstvu u dvorani i peti po redu Mimoza CUP u ovoj drevnoj vještini i jednom od najstarijih olimpijskih sportova. Prema riječima organizatora Streličarskog saveza Crne Gore i Streličarskog kluba Savina učestvovalo je 36 takmičara iz devet klubova Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Vremenske neprilike su dovele do značajnog otkazivanja već prijavljenih takmičara, tako da je broj učesnika gotovo prepolovljen.

Osvajač međunarodnog streličarskiog turnir Mimoza CUP, u stilu olimpijski luk je Đanan Bakamović (SK Streličar, BiH), koji je istovremeno postavio i novi državni rekorg BiH u metnom, indoor streličarstvu. Srebro je osvojio Miloš Boljević (SK Zatočnik, Danilovgrad), a bronza je pripala Milanu Boroviću (SK Tivat). Mimozin kup u stilu složeni luk osvojio je Ivica Tomašević (SK Podgorica), u stilu goli luk prvi je bio Ante Beader (SK Sagitta Libera, Dubrovnik), dok je u stilu instinktivni luk zlato ponio Nikola Gardašević (SK Podgorica).

Na jubilarnom, desetom državno prvenstvo u metnom streličarstvu u dvorani titula državnog prvaka u seniorskoj konkurenciji, stilu rikrv pripala je Milanu Boroviću (SK Tivat), srebro je osvojio Miloš Boljević (SK Zatočnik), dok je treće mjesto pripalo Pavlu Radeviću (SK Tivat). U istom stilu u kategoriju seniorki titulu je osvojila Mina Šibalić (SK Podgorica). U kategoriji veterana državni prvak je Dejan Stanković (SK Zatočnik) sa novim državnim rekordom u ovoj kategoriji i stilu, a medalje su pripale i Dejanu Stojanoviću (SK Savina, Herceg Novi) i Aleksandru Novikovu (SK Savina). Prvi u kategoriji kadeta bio je Marko Šendeković (SK Savina), a najmlađi učesnik turnira Čarli Hare-Brown (SK Savina) osvojio je zlato u kategoriji mlađih pionira.

U stilu kompaund u kategoriji seniora zlato je osvojio Ivica Tomašević (SK Podgorica), drugi je bio Nebojša Jelić, a treći Radovan Popović, obojica iz SK Podgorica.

U kategoriji seniora, u stilu goli luk, zlato je osvojio Mihailo Maraš (SK Zatočnik), dok je srebro ponio Nikola Milošević (SK Savina). Među veteranima u ovom stilu najbolji je bio Budimir Pejović (SK Kotor), dok je srebro osvojio Anđelko Milošević (SK Savina)

U stilu instinktivni luk, titulu državnog prvaka potvrdio je Nikola Gardašević (SK Podgorica), srebro je pripalo Marku Mihajloviću (SK Savina), a bronza Sergeju Bojkovu (SK Savina).

Organizaciju turnira su pomogli Ministarstvo sporta Crne Gore i Opština Herceg Novi.